Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cazurile de gripă se înmulţesc pe zi ce trece, în România fiind declarată epidemie. Printre grupele de risc se numără şi elevii şi preşcolarii, aceştia fiind predispuşi la a contacta virusul gripal deoarece îşi desfăşoară activitatea într-un colectiv numeros şi au imunitatea mai scăzută.

În judeţul Caraş-Severin, de la începutul anului au fost înregistrate trei cazuri de gripă în unităţile de învăţământ. Cel mai recent este al unui elev din Oţelu Roşu, acesta fiind deocamdată doar suspectat a avea virusul gripal. „Am avut doi elevi bolnavi de gripă, de la începutul anului. Este vorba despre un elev de la Liceul Teoretic «General Dragalina» din Oraviţa şi unul de la Liceul Teoretic «Traian Vuia» din Reşiţa. Din informaţiile primite de la directori, cei doi elevi sunt bine şi s-au întors la şcoală. În prezent, avem un singur caz suspect de gripă, la Oţelu Roşu“, a declarat pentru Jurnal de Caraş-Severin, prof. Ioan Moatăr. De asemenea, acesta a dat asigurări că „în acest moment nu se impun măsuri speciale. Desigur, se recomandă igiena şi dacă sunt răciţi sunt îndrumaţi spre cabinetul medicului de familie. Din fericire, nu am fost nevoiţi să dispunem măsuri speciale“.

Epidemia de gripă ar putea prelungi vacanţa intersemestrială

În Caraş-Severin, în următoarele zile, cursurile nu se suspendă ca urmare a instaurării epidemiei de gripă. De vineri, elevii şi preşcolarii vor intra în vacanţă. Aceştia revin la cursuri pe 10 februarie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Asta doar dacă se respectă şi nu va fi dat peste cap de posibile măsuri instaurate de autorităţi pe parcursul următoarelor săptămâni.