Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aleşii reşiţenilor au luat în discuţie problema locaţiei în care să funcţioneze centrul păstorit de preotul Mihai Ciucur.

Întâlnirea consilierilor locali reşiţeni în Câlnic a adus în discuţie, la capitolul diverse, Centrul de Tineret din Moniom. Consilierul Costel Mihăilă a ţinut să precizeze că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu preotul paroh din localitatea aparţinătoare Reşiţei, acesta ar dori să înfiinţeze un centru de tineret în fosta şcoală. Discuţia a degenerat puţin, în sensul că unii dintre aleşii urbei au considerat că se doreşte întreaga clădire a unităţii de învăţământ, în condiţiile în care sub acoperişul acesteia mai funcţionează o grupă de grădiniţă.

Viceprimarul Ioan Crina a găsit o soluţie viabilă, în sensul că una dintre aripile imobilului nu este folosită, aceasta putând fi transmisă spre folosinţă gratuită, fie printr-un contract de comodat, fie în baza unui acord de parteneriat îngheiat cu primăria: „Vom sprijini această iniţiativă dar şi altele similare“.

Legat de înfiinţarea unui centru de tineret la Moniom, primarul Mihai Stepanescu a ţinut să precizeze: „Acum câteva săptămâni am fost la Moniom şi am văzut că acest centru este deja realizat. El trebuie doar pus în legalitate! Nu vor doar cancelaria unde funcţionează în prezent. Îl aşteptăm pe preot să vină cu un acord de parteneriat pentru sala respectivă sau pentru tot imobilul. Am discutat şi i-am spus că avem nevoie de o solicitare în formă scrisă, pe care să o putem prezenta consiliului local, după care este nevoie de avizul inspectoratului şcolar şi de cel al ministerului. Susţinem proiectul, dar nu oricum! Pentru că trebuie schimbată şi destinaţia acelor spaţii“.

Antoniu Mocanu