Umărul așteptat pentru Spitalul Județean Reșița - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Demn de remarcat este faptul că dezastrul financiar de la Spitalul Județean a fost din nou dezbătut în Consiliul Județean Caraș-Severin!

Consilierul județean Gabriela Stuparu (PSD) i-a reproșat lui Romeo Dunca, șefului județului, că înainte s-o destituie pe Alina Stancovici (lucru care nu s-a întâmplat în pofida zvonurilor), ar fi de făcut demersuri la minister, inclusiv la Casa de Sănătate, organism cu care spitalul are semnat doar un contract în ultimii patru ani. Nu putem să nu remarcăm că ministrul Sănătății e tot PSD, iar șeful Casei de Asigurări Caraș-Severin e Ionuț Popovici (PMP), care face parte, alături de Stuparu, din grupul PSD din consiliul județean. Consilierul Popovici, însă, deși prezent la ședință, a fost absent la discuțiile despre necazurile spitalului.

Aceste detalii ne cresc încrederea că aripa stângă a CJ, care are deja în mâini frâiele Sănătății, ar putea demonstra că poate face mai multe pentru îndulcirea situației Spitalului Județean Reșița și a pacienților care beneficiază de el, dincolo de reproșuri.

JCS-Antoniu Mocanu