Caraş-Severin, Romania


REŞIŢA – La ultima probă a examenului de Bacalaureat, elevii au ales disciplina la care să fie evaluaţi.

Un număr de 2.089 de liceeni cărăşeni au fost aşteptaţi vineri, 4 iulie, să susţină proba la alegere a profilului şi a specializării. Cu toate acestea, 267 „au hotărât“ să nu mai participe la ultimul examen.

De asemenea, doi elevi de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării“ Moldova Nouă au fost eliminaţi din sala de examen pentru fraudă după ce asupra lor au fost găsite fiţuici.

La ultimul examen, elevii au optat pentru discipline precum fizică, biologie, chimie, geografie, logică, psihologie, economie, filosofie, sociologie şi informatică. După cum ne-au declarat foştii liceeni la ieşirea din examen, ultima probă a fost şi cea mai uşoară.

„Subiectele au fost simple. Am susţinut examenul la biologie animală şi vegetală şi consider că voi lua în jur de opt“, ne-a mărturisit Horaţiu Alexandru Manu. Tânărul consideră că examenul la matematică a fost cel mai dificil. Cu toate acestea, s-a descurcat şi îşi doreşte să urmeze Facultatea de arhitectură. Şi pentru Georgiana Baga, „în comparaţie cu restul, ultimul examen a fost mai uşor. Sper să iau un opt“. Pentru aceasta, cel mai dificil examen a fost cel la limba germană. În schimb, Larisa Buzera consideră că subiectele ultimului examen al Bacalaureatului „nu au fost nici grele, dar nici foarte uşoare. Au fost de nivel mediu. Cred că voi lua în jur nouă“.

Rezultatele la examenul de Bacalaureat vor fi afişate luni, 7 iulie, până la ora 12.00.

Lavinia Predescu