Ultimii 200 de metri de canalizare, kilometri de drumuri la Mehadica - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

MEHADICA – Rețeaua aflată în lucru la Mehadica e aproape gata. Vor urma lucrările la stația de epurare!

Conform primarului Ion Urechiatu, este vorba despre un proiect în valoare de 8,7 milioane de lei, finanțat prin PNDL 1. Lucrările au demarat în primăvara lui 2020, termenul de finalizare fiind sfârșitul anului viitor. Până în prezent, s-a lucrat la introducerea rețelei, aceasta acoperind aproape întreaga localitate. „Au apărut probleme pe o stradă de 200 de metri, deoarece coloana venea introdusă la o adâncime mai mare decât lățimea străzii. Însă, după normative, nu e voie să se sape la o asemenea adâncime. Proiectantul însă a găsit o soluție. Odată introdusă rețeaua pe acestă stradă, va acoperi întreaga localitate”, aflăm de la primarul Urechiatu.

Proiectul mai cuprinde realizarea branșamentelor, precum și amenajarea unei stații de epurare. Branșamentele sunt și ele în lucru, mai fiind de realizat aproximativ 100. Însă la stația de epurare lucrările nu au demarat, acestea urmând să înceapă în perioada următoare.

Primarul a vorbit și despre un alt proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării. În valoare de 15,2 milioane de lei, acesta vizează asfaltarea mai multor porțiuni de drumuri vicinale în lungime totală de 9,4 km. Stadiul lucrărilor este de 80%, podețele pentru drumurile laterale sunt gata, iar drumurile pietruite așteaptă asfaltul și amenajarea rigolelor. „Așteptăm să treacă iarna, să se așeze piatra mai bine. Avem promisiunea constructorului că la primăvară va continua lucrarea”, declară primarul despre proiectul care are ca termen de finalizare sfârșitul acestui an.

Pe lângă proiectele aflate în lucru, primăria are depuse alte două la Ministerul Dezvoltării. Acestea vizează drumurile vicinale, drumurile agricole și pe cele de interes local, întrucât se dorește asfaltarea acestora.

JCS-Ionel Ivașcu