Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Ieri, 1 februarie 2022, a avut loc un nou termen de judecată în dosarul 75017/3/2011, dosar aflat pe rolul Tribunalului București, având ca obiect supravegherea activității UCM Reșița SA – în insolvență!

Obiectul ședinței de ieri l-a reprezentat judecarea cererii UCM Reșița SA de repunere în termenul de depunere a unui nou plan de reorganizare, realizat de noul Administrator Special, numit la data de 15 decembrie 2021. Noul Administrator Special a solicitat instanței să ia act de renunțarea la cererea sa de repunere în termen pentru depunerea noului plan de reorganizare depus la 30 decembrie 2021, având în vedere, printre altele situația economică reală a societății, prezentată în Raportul curent de activitate al UCM Reșița SA pentru perioada 15.12.2021 – 26.01.2022, opoziția permanentă a Administratorului Judiciar al UCM Reșița SA față de propunerile acționarului majoritar ICESA SA și ale noului Administrator Special al UCM Reșița SA, exprimată expres, prin acțiuni, dialog direct, corespondență și prin notele scrise depuse la dosarul cauzei. De asemenea, s-a evidenţiat necesitatea tranșării urgente a situației limită în care se găsește UCM Reșița SA. Instanța a luat act de cererea de renunțare a noului Administrator Special și a confirmat planul de reorganizare anterior depus de Administratorul Judiciar, astfel cum a fost aprobat de Adunarea Creditorilor din 26 octombrie 2021.

„Începând cu data deciziei instanței, 1 februarie 2022, activitatea UCM Reșița SA va fi condusă direct de către Administratorul Judiciar, consorțiul format din VF Insolvență SPRL și EuroInsol SPRL, astfel cum s-a prevăzut în planul de reorganizare propus de Administratorul Judiciar și aprobat de către creditori încă din 26 octombrie 2021“, susţine Aurel Băra, administrator special al societăţii.