Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Foștii handbaliști cu care UCM Reșița a cucerit în anul 2007 prima Cupă Challenge au jucat în Sala Polivalentă un meci demonstrativ în compania actualei echipe a Reșiței, partidă încheiată cu scorul de 20-20!

Printre jucătorii cu care Reșița a cucerit de trei ori la rând Cupa Challenge și care au fost prezenți la acest eveniment s-au numărat Mihai Rohozneanu, Bojan Butulija, Vali Popescu, Ilie Vaidasigan, Cristian Ionescu, Marius Grozăvescu și Sebastian Pîrvan. Alături de ei au fost și Dorinel Gurbină și Gabriel Lupan. Pe banca tehnica s-a aflat antrenorul Aihan Omer, cel care a condus echipa spre cele trei succese europene.

Regretul organizatorilor a fost acela că n-au putut ajunge și mai mulți dintre foștii handbaliști care au făcut istorie în tricoul Reșiței. La acest eveniment s-a aflat un alt reșițean și, totodată, un nume mare al handbalului din România, antrenorul Florentin Pera, actualul selecționer al naționalei feminine de handbal.

„M-am simțit extraordinar de bine, am fost foarte bucuros și emoționat de faptul că am simțit din nou acea adrenalină pe care o simțeam la meciurile oficiale cu sala arhiplină. Sper că vom mai face cât mai des astfel de evenimente. Băieții s-au prezentat nesperat de bine, exact cum erau pe vremuri, ca niște lei sau luptători. Suporterii reșițeni ne-au dus către victoriile pe care le-am obținut, deoarece ei ne-au adus cea mai mare motivație să luptăm și să câștigăm”, a spus Aihan Omer, antrenorul UCM Reșița din anul 2007.

Cristian Ionescu, cel care a „închis” poarta UCM-ului de-a lungul anilor, a spus: „A fost un moment frumos, am avut emoții, dar din păcate pentru noi, vârsta își spune cuvântul. Este păcat că n-au venit și ceilalți băieți, dar totul a decurs bine. Mulțumim suporterilor care au venit la sală să ne vadă încă o dată la treabă”.

„M-am simțit foarte bine la acest eveniment, ca de fiecare dată când revin la Reșița. M-am bucurat că m-am întâlnit cu foștii colegi, dar și cu oamenii care iubesc handbalul. Nu a fost foarte greu să revin pe teren, dar resimt ceva dureri la spate, la umăr, dar în rest fac mișcare zilnic. La acest meci demonstrativ n-a fost așa de dificil”, a declarat Bojan Butulija, cel care a și antrenat în trecut echipa Reșiței.

„De fiecare dată când suntem în această formulă ne simțim bine. A fost un sentiment interesant, am jucat alături de foștii colegi, împotriva altor colegi și prieteni de-ai noștri”, a spus Mihai Rohozneanu.

Coordonatorul secției de handbal de la CSM Reșița, Marius Bahan, a adăugat: „Mulțumim lui Mihai Rohozneanu pentru organizarea acestui eveniment, a fost o onoare să jucăm împotriva unor asemenea foști handbaliști. Am un respect deosebit față de ei, îmi imaginez cât au muncit și vreau să-i felicit pentru tot ceea ce au făcut pentru Reșița”.

JCS-Ștefan Moraru