Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – E aproape gata trotuarul spre zona Teiuș, amenajat cu dale și rigole, urmează altele la rând!

Primăria Caransebeș a prezentat recent imagini cu înainte și după amenajarea trotuarului spre Parcul Teiuș, din intersecția de la Cosana spre ștrand. Tot în apropiere, firma din Lugoj amenajează trotuarul pe strada Libertății (în zona fostei case a pionierilor), după care lucrările se vor executa și pe alte străzi.

„Trotuarul de pe strada Teiușului s-a transformat radical, iar lucrările sunt aproape de finalizare, între strada Libertății și podul peste Timiș. Lucrările de reparații ale trotuarului vor continua și peste pod, până la ștrand și intersecția cu strada Miron Cristea. Balustrada podului a fost recondiționată și vopsită. În același timp au fost sau vor fi demarate în perioada următoare lucrări de amenajare a scurgerii pluviale, bordurare și de reparații ale trotuarelor și aleilor pietonale din următoarele străzi și cartiere: Balta Sărată, Pipirig (strada Ștefan Jianu), strada Mihail Kogălniceanu, strada Libertății, strada Vasile Alecsandri, curtea interioară a fostei Școli Gen. 7“, au precizat reprezentanții municipalității.

Toate aceste lucrări sunt executate cu fonduri de la bugetul local, însă alte proiecte de modernizare străzi și trotuare, în valoare totală de aproape 60 de milioane de lei, au fost depuse pentru finanțare prin Programul „Anghel Saligny“, de unde se așteaptă aprobare.

JCS-R.M.