Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Managerul interimar Bhupinder Singh nu i-a mai prelungit chirurgului Gheorghe Borcean dreptul de a-și continua activitatea în spitalul din Caransebeș!

Ceea ce primarul Felix Borcean anunța încă de la începutul lui august, s-a întâmplat pe finalul lunii trecute. „A fost singura sarcină pe care am trasat-o managerilor, să-l pensioneze pe dr. Borcean și niciunul nu a ținut cont până acum. Odată și odată se va întâmpla și lucrul acesta, eu trag nădejdea că la finalul lui august se va întâmpla miracolul acesta. Dl doctor are vârsta în CNP! Dacă se întâmplă, toate vor merge foarte bine în spitalul din Caransebeș, și munca de manager, și cea de director medical vor avea o cursivitate mult mai bună dacă dr. Borcean o să iasă la pensie. Mai sunt chirurgi în spital, nimeni nu e de neînlocuit!“, spunea atunci primarul Caransebeșului.

Ajuns la 71 de ani zilele trecute, Gheorghe Borcean ceruse „prelungirea activității mele ca pe un drept care mi se cuvine legal“. Medicul s-a prevalat de recentă o modificare legislativă care permite membrilor Academiei de Științe Medicale să fie menținuți în activitate și peste vârsta de 70 de ani, dacă au starea de sănătate necesară, fiind nevoie doar de o cerere care se face în luna decembrie a fiecărui an. Cum cererea lui Gheorghe Borcean a fost făcută în iunie 2024, actuala conducere a spitalului nu a fost de acord, iar managerul interimar Bhupinder Singh nu a mai semnat această prelungire. În atare condiții, chirurgul s-a adresat instanței, dosarul fiind înregistrat deja la Tribunalul Caraș-Severin, deocamdată fără termen de judecată.

JCS-R.M.

2 Comentarii

  1. Și atunci cum drequ sa vina tinerii absolvenți de medicina, dc pe ăștia trebuie doar cu forța sa îi trimiți in pensie. Nu ii mai satura drequ de spagi și bani.

  2. Profesorii, popii și medici vor să stea până mor, tinerii pleacă și epavele așteaptă pensia la 80 de ani cu…punctaj suplimentar.
    Jegurile!

Adaugă comentariu