Caraş-Severin, Romania

Astfel, 124 dintre situaţii au fost arderi necontrolate (funingine aprinsă, vegetaţie uscată, păşuni etc.) şi 65 incendii, cele mai multe manifestându-se în gospodării. Au fost semnalate 48 de incendii la locuinţe şi anexe gospodăreşti, patru la mijloace de transport şi un incendiu la o grădină.

Aceste incendii au izbucnit atât din cauza coşurilor de fum necurăţate sau defecte, instalaţiilor electrice, focului deschis, sistemelor de încălzit defecte, cât şi din cauza jarului căzut, a scânteilor sărite, a jocului copiilor cu focul şi chiar din cauza unor acţiuni intenţionate de aprindere. Pe lângă incendii şi arderi necontrolate, în primele trei luni ale lui 2011, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Semenic“ al judeţului Caraş-Severin a intervenit şi în 17 acţiuni pentru protecţia comunităţilor (sablare şi spălare căi publice, salvări de animale, căutarea unei persoane dispărute etc.).

De asemenea, echipa pirotehnică a ISU a acţionat în 14 misiuni pirotehnice de asanare a teritoriului de muniţie neexplodată. În perioada amintită au mai fost înregistrate 36 de intervenţii la descarcerare, asistenţă persoane şi asistenţă medicală de urgenţă. În topul intervenţiilor se află Reşiţa (81 intervenţii), urmată de Caransebeş (26 intervenţii) şi Moldova Nouă (22 intervenţii).

Flavius Rotariu