Caraş-Severin, Romania

CORNUŢEL BANAT – Zeci de ani de nepăsare şi-au spus cuvântul la Cornuţel Banat, unde duminică, 13 septembrie, 12 din cele 25 de vagoane ale unui tren de marfă al TMK au deraiat, unul dintre acestea răsturnându-se!

Imaginile de la faţa locului arată traversele putrede, iar în unele zone, la reparaţiile de acum un an, terasamentul ridicat nu a fost bine compactat, lucru care a dus la denivelări sub greutatea trenului! Mai mult decât atât, traversele aparent bune, sunt şi ele putrede, astfel că şi după refacerea zonei, rămâne tras un semnal de alarmă, existând riscul repetării incidentelor de acest gen.

Prefectul judeţului, Cristian Gâfu, a fost vineri, pentru a doua oară, pe teren, în zona afectată, pentru a supraveghea operaţiunea de repunere în circulaţie a tronsonului feroviar Reşiţa-Caransebeş.

„Din cauza zonei greu accesibile în care s-a produs accidentul, echipele de intervenţie ale CFR au avut nevoie de mai multe zile pentru a decongestiona locul accidentului şi pentru a se asigura că traficul feroviar poate fi reluat în condiţii de siguranţă pe tronsonul respectiv“, informează Instituţia Prefectului.

Potrivit acesteia, peste weekend se lucrează la încărcarea mărfii din vagoanele deraiate şi la ridicarea şi transportarea vagoanelor respective, ulterior trecându-se la verificarea instalaţiei electrice şi la repararea acostamentului şi a şinelor. Potrivit celor de la CFR, reluarea traficului feroviar a fost prognozată pentru duminică, 20 septembrie.

JCS-A.M.