Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reșița are oferte pentru cele două proiecte ambițioase. Curând, așteptarea ar putea da roade. Primarul se bazează pe vicepremierul Grindeanu!

Primarul Ioan Popa se arată optimist în privința celor două contracte care ar putea fi semnate în curând. Din declarația sa, am aflat că proiectul modernizării căii ferate Timișoara-Voiteni-Stamora-Reșița-conexiune cu aeroportul Timișoara este prins în PNRR, un ofertant foarte serios arătându-și interesul. „Trebuie să semnăm contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Suntem în ultimele zile și vom anunța rezultatul”, afirmă Popa.

Despre proiectul tramvai, am aflat că este pe SICAP având deja mai mulți ofertanți. Termenul pentru depunerea ofertelor a fost prelungit până pe 2 decembrie, ulterior acestei date putându-se vorbi despre numărul total de ofertanți. „Sper ca ai noștri colegi de la Achiziții și comisia care va face evaluarea s-o finalizeze cât mai repede, astfel încât să avem un contract semnat în primul trimestru al anului viitor”, a încheiat primarul.

Numirea lui Sorin Grindeanu la Ministerul Transporturilor este un motiv în plus de optimism pentru Popa. Acesta apreciază că, în ultimii patru ani, a colaborat mai mult decât rezonabil cu Grindeanu. Mai mult decât rezonabile sunt și termenele anunțate de primarul unui oraș ai căror locuitori s-au săturat, până acum, de așteptat.

JCS-Ionel Ivașcu