Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Dacă în unele centre focarele au fost închise, iar în altele s-au reactivat, au izbucnit şi focare noi chiar în unităţi spitaliceşti!

Trei din focarele monitorizate de Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin au fost închise în data de 14 octombrie, şi-anume, cel familial din Gârnic, echipa de fotbal CSM Reşiţa şi Colegiul Naţional Traian Lalescu. Cu toate acestea, în 16 octombrie a fost raportat un nou focar la CSM Reşiţa cu 5 cazuri depistate. Tot în 16 octombrie au mai fost raportate alte trei focare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Spitalul Orăşenesc Oraviţa şi Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă, fiecare cu câte 3 cazuri, iar în 17 octombrie un focar la Centrul Nera din Oraviţa, cu 4 cazuri.

Şi la capitolul decese, săptămâna a început cu trei decese raportate de DSP: un bărbat de 70 de ani din Reșița, decedat la SJUR, cu diabet zaharat tip 2, fibroză pulmonară, obezitate tip 2; o femeie de 67 de ani, din Reșița, decedată la SJUR, care avea boli asociate HTA esențială stadiul 2, status postmeningism frontal; un bărbat de 71 de ani din Valeadeni, decedat la Reșița cu insuficiență renală acută, insuficiență cardiacă, obezitate morbidă, BPOC. Numărul deceselor a ajuns la 120, respectiv 112 în Caraş şi 8 în Timiş, iar numărul total al persoanelor infectate de la debutul pandemiei la 1984.

În spitalele suport COVID-19 sunt internaţi în acest moment 120 de pacienţi (73 la Reşiţa, din care 5 la ATI şi 47 la Caransebeş, din care 5 la ATI). Vestea bună e că s-au vindecat 831 de persoane din 25 iunie, respectiv 397 la Reşiţa şi 434 la Caransebeş.

JCS-A.G.