Trei localităţi cărăşene au intrat în zona roşie - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Fiindcă s-a depăşit numărul de cazuri de COVID-19, în trei localităţi se va adapta procesul de învăţământ după scenariul care corespunde algoritmului de trei la mia de locuitori!

Direcţia de Sănătate Publică și Inspectoratul Scolar Judeţean monitorizează implementarea și aplicarea corectă la nivelul fiecărei instituții de învățământ a infrastructurii resursei umane necesare desfășurării în condiții optime a procesului de învățământ. Astfel, încă din prima zi a noului an şcolar, DSP Caraş-Severin ne-a transmis că Bolvaşniţa, care era săptămâna trecută în zona roşie, va putea trece la primul scenariu de învățământ, ieșind din zona roșie, întrucât mai are un singur caz pozitiv cu noul coronavirus.

În schimb, au intrat în zona roşie alte trei localităţi cărăşene: Dalboșeț (șase cazuri), Vermeș (cinci cazuri) și Păltiniș (opt cazuri). Niciunul dintre aceste cazuri nu aparțin copiilor de vârste școlare, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

În funcție de situația epidemiologică în continuă schimbare, DSP va transmite spre ISJ și UAT-uri datele necesare pentru încadrarea în unul dintre cele trei scenarii pentru desfășurarea procesului de învățământ.

JCS-A.G.