Trei femei din Caraș-Severin, în același avion cu bărbatul din Hunedoara infectat cu coronavirus - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Două sunt din Anina, una din Domașnea. Femeile sunt izolate la domiciliu și de la toate trei au fost prelevate probe de către DSP!

Până la ora actuală, județul nostru a scăpat de coronavirus, însă la granița lui gripa modificată, ce face ravagii în lume, a fost depistată în Timiș și Hunedoara. Chiar azi, 7 martie, au fost confirmate alte două cazuri de persoane care sunt infectate cu noul coronavirus (COVID-19), numărul cazurilor ajungând astfel la 11.

Un caz privește o tânără de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara care au coronavirus, dar într-o altă clasă. Tânăra de 15 ani s-a prezentat în cursul zilei de ieri la Spitalul de copii din Timișoara, prezentând simptome de febră și tuse, luându-se decizia internării și prelevării de probe la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara. În prezent, starea sa de sănătate este ameliorată, fără febră.

Al doilea caz este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de ieri cu infecție cu noul coronavirus (COVID-19). Tânăra de 16 ani este asimptomatică și va fi internată la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

Întâmplarea face că în avion cu hunedoreanul au fost și trei cărășence: una din Domașnea, două din Anina, care sunt izolate la domiciliu încă de când au ajuns acasă. „Nu sunt foarte multe de spus la ora actuală. Așteptăm rezultatele. Femeile sunt izolate la domiciliu, s-a respectat tot ce se impune în astfel de situații, au fost prelevate probe și așteptăm. Când vin rezultatele vedem, în funcție de cum sunt, ce avem de făcut la nivel județean“, ne-a spus Dan Miloș, șeful DSP Caraș-Severin.

JCS-Nina Curița