Trecere de pietoni periculoasă, desfiinţată! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Una dintre cele mai periculoase treceri de pietoni din Reşiţa ar putea fi desfiinţată, odată cu implementarea proiectului tramvai, când intersecţia dinaintea ei se va transforma într-un sens giratoriu!

„Intersecția semnalizată din zona hotelului Rogge se va transforma în sens giratoriu, soluție care va reduce numărul accidentelor și va ajuta la fluidizarea traficului în zonă. Investiția este cuprinsă în documentația tehnică a proiectului de reintroducere a tramvaiului“, preciza, recent, municipalitatea.

Zona respectivei intersecţii este una cu risc crescut, în special din cauza faptului că, nu de puţine ori, cei care vin dinspre dealul Lupacului uită să dea prioritate de trecere celor de pe I.L. Caragiale. Pe de altă parte, însă, în zonă există o trecere de pietoni periculoasă, cea dinspre Centrul Civic spre Direcţia de Sănătate Publică. Şi este periculoasă în special pentru pietonii care traversează dinspre Centrul Civic şi pentru conducătorii auto care vin din curbă, de pe Pasajul Nera, trezindu-se cu pietonii în faţa vehiculelor, apăruţi de printre maşinile parcate. Plus că pietonii nu au loc de refugiu, iar, regulamentar, conducătorii auto au obligaţia să aştepte până ce aceştia traversează toate cele patru benzi.

În urma transformării actualei intersecţii dirijate în sens giratoriu, acea trecere de pietoni nu-şi va mai regăsi locul în peisajul urban. Cel puţin, potrivit proiectului.

JCS-A.M.