Traversarea lacului Valiug, editia a VI-a - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Competiţia din acest an a fost una inedită, prin introducerea unei probe adresată copiilor.

Pe o vreme potrivnică, 39 de participanți din Reșița, Timișoara, Arad și Drobeta Turnu Severin s-au aventurat în cea de-a șasea ediție a Traversării înot a lacului Văliug. Cele două probe clasice adresate adulților au fost cea scurtă, de 400 metri, ce a constat în traversarea lacului Văliug în lățime, dus-întors, în dreptul pontonului „Casa Baraj“; și cea lungă, de 2.000 metri, de traversare a lacului Văliug în lungime, dus-întors, între pontonul „Casa Baraj“ și pontonul „Vila UCM“.

Cele mai bune rezultate în ambele probe le-a obținut Bogdan Ibănișteanu, înotător de performanță, legitimat la CS Universitatea Reșița. Au câștigat, în funcție de categoria de vârstă: la proba scurtă – Olivia Costache, Sergiu Antonie, Mihai Lisețchi (toți din Timișoara), Roxana Laszlo, Yvonne Demenyi, Iudith Pau (toate CS Înot Masters Reșița 07), Kevin Kling (Arad), și Alexandru Tobă (Reșița); la proba lungă – Carmen Popa, Yvonne Demenyi (ambele Reșița 07), Adina Rădulescu, Mihai Lisețchi, Alexandru Oprișa, Sergiu Antonie (toți din Timișoara) și Alexandru Tobă (Reșița).

A fost o competiție reușită, ne bucurăm că am putut să o organizăm și în acest an. Din păcate, vremea nu a prea ținut cu noi, dar chiar și așa ne-am descurcat destul de bine“, a spus Dorina Iana, președintele executiv al Clubului Sportiv de Înot Masters Reșița 07. Această competiţie a fost organizată de CS Reșița 07, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin și al Academiei Olimpice Române, filiala Caraș-Severin. Pentru Dorina Iana urmează o provocare internațională, participarea la Campionatul Mondial de Înot Masters de la Montreal, în Canada. Va fi singura reșițeancă prezentă în competiția mondială.

M.C.