Transpiratie si nervi intinsi la tichetele de transport - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta a generat procedura de eliberare a tichetelor de călătorie gratuite, pentru ultimul semestru al anului.

Aproximativ 6.000 de pensionari reşiţeni sunt aşteptaţi zilele acestea să-şi ridice tichetele de transport acordate, în baza unui protocol, de către primărie, prin intermediul operatorului local de transport.

Iniţiativa a transformat, însă, porţile bătrânului depou de tramvaie într-o scenă în genul cozilor interminabile la lapte, din vremuri demult apuse. Soare, temperaturi caniculare şi mulţi bătrâni puşi să aştepte la rând, în aer liber, fără un acoperiş deasupra capului sau vreun pahar cu apă. Câtorva persoane li s-a făcut rău iar oamenii s-au plâns de sfidarea şi dispreţul cu care sunt trataţi de către personalul societăţii.

„Este bătaie de joc, stăm cu orele la coadă şi ei îşi iau pauza de masă în faţa lumii care stă la rând, ne spune o femeie căreia i s-a făcut rău aşteptând. Nu e normal, am construit oraşul ăsta, am fost inginer, iar acum am o pensie mică şi mă fac de ruşine pentru câţiva bănuţi“.

Ionela Mariana Kovacs, directorul punctului de lucru din Reşiţa al companiei de transport a precizat că situaţia este provocată chiar de oameni care, deşi pot veni în mai multe zile, au dat buzna în primele două zile, aşezându-se la rând încă dinaintea deschiderii, pentru ca după orele amiezii sau spre finele perioadei să nu mai vină nimeni…

Antoniu Mocanu