Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Suma necesară amenajării, pe timp de vară, a obiectivului va ajunge de la Reşiţa la Văliug.

Consilierii judeţeni cărăşeni au aprobat, în şedinţa de la finalul săptămânii trecute, preluarea sumei de 50.000 de lei din bugetul municipiului Reşiţa ce vor fi acordaţi, în condiţiile legii, celui de la Văliug pentru un obiectiv specific.

„Cu acordul primarului Reşiţei, vom redistribui practic bugetar, din interiorul sumelor pe care Consiliul Judeţean le distribuie primăriilor, 50.000 de lei, (urmând ca ulterior să reîntregim bugetul la Reşiţa prin rectificare) la Văliug, unde primăria este administratorul acelei pârtii de 1,1 km a CJ. Astfel, în această vară, Primăria Văliug va demara activităţile de reabilitare a pârtiei, pe alocuri chiar de amenajare a ei, pentru că, de-a lungul timpului, a suferit din acest punct de vedere“, a precizat preşedintele CJ, Sorin Frunzăverde.

Lucrările vor începe în momentul în care banii respectivi vor fi realocaţi, mai precis peste câteva zile. Oportunitatea şi urgenţa acestei măsuri se datorează faptului că lucrările necesare se efectuează doar în timpul verii, deoarece, încă din luna octombrie, terenul respectiv poate îngheţa. În aceeaşi şedinţă a mai fost votată o rectificare bugetară prin care sunt alocate fonduri unor instituţii ale Consiliulu judeţean, pentru cotizaţii de efectuat în cadrul programului „Cornul şi laptele“, au fost puse în vigoare noi reglementări legislative, în special legate de activităţile cu finanţare europeană.

Flavius Rotariu