Tramvaiul va folosi vechile staţii de redresare - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Una dintre ele a trecut printr-un incendiu, în 2018, cealaltă cade în paragină printre blocuri. Ambele îşi vor păstra destinaţia, fiind incluse în proiectul tramvai!

Problema staţiilor de redresare a fost adusă în discuţie odată cu altă clădire, un punct termic dezafectat, din zona Microraionului 1 al cartierului reşiţean Govândari. Jumătate din punctul termic a fost preluată şi este folosită de un agent economic, cealaltă a ajuns un focar de infecţie.

„În Micro 1 avem două clădiri, în spate, a precizat Ioan Popa, primarul Reşiţei. Este, într-adevăr, un fost punct termic în care jumătate e luată de un privat, jumătate nu. O vom demola! Avem deja un proiect de hotărâre de consiliu local de demolare. Şi de îndată ce vremea ne permite o demolăm! Dar mai este o clădire a uneia dintre cele două staţii de redresare tramvai. Tramvaiul avea două staţii de redresare, adică de reîncărcare cu curent electric. Una acolo, în Micro 1, alta lângă fostul sediu al Pro România, care a şi luat foc în urmă cu ceva vreme. Acele două clădiri îşi vor păstra destinaţia, fiind incluse în proiectul de tramvai. Cealaltă clădire, punctul termic, vă spun că dispare! Am demolat multe“, a încheiat edilul.

Legat de staţia de redresare de pe strada Oţelului, spre sfârşitul anului trecut, municipalitatea a reuşit să achiziţioneze terenul de sub obiectiv, de 794 de metri pătraţi. De fapt, terenul era al municipalităţii, dar a trebuit cumpărat din nou, această cale fiind aleasă pentru a se evita un eventual proces inevitabil. Potrivit primarului, „lichidatorul Prescomului, prin nu ştiu ce subterfugii, a reuşit să vândă terenul de sub staţia de redresare, de curent, de la tramvai, cea de vizavi de Casa de Cultură, care este proprietatea oraşului. Deci clădirea este proprietatea noastră şi totuşi au vândut terenul. Ca să nu blocăm proiectul de tramvai, am convenit cu colegii noştri consilieri să cumpărăm acel teren“.

Trebuie subliniat faptul că, deşi cele două obiective vor fi refolosite cândva, până atunci ele vor trece prin lucrări temeinice şi vor fi puse la punct.

JCS-A.M.