Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Azi s-a semnat ordinul de începere al lucrărilor. Primul tronson închis va fi Intim-Kaufland. Asta înseamnă că se va circula pe rute ocolitoare, înțelegând aici Str. Făgărașului și Bd. Muncii!

Autoritățile lucrează la calea de acces prin fosta platformă Mociur, pentru ca orașul să fie pregătit atunci când se va închide circulația pe Bd. Revoluția din Decembrie. Însă demararea lucrărilor la noul proiect va presupune ca tot ce a ținut de vechiul tramvai să fie casat. Conform lui Liviu Gârtoi, șeful Direcției de Întreținere din cadrul Primăriei Reșița, asta înseamnă calea de rulare, firul-contact, o parte din stâlpi și toate celulele care au compus și au echipat stațiile de redresare. Inclusiv stațiile de redresare vor fi casate și demolate. „Una se află pe Str. Crizantemei și alta pe Str. Oțelului. Ele vor fi casate pentru că noul proiect va cuprinde alt model de stații de redresare, pentru care s-a creat carte funciară separată”, a explicat Gârtoi.

Cum însă unele din aceste mijloace fixe pot fi refolosite, șeful de la Întreținere a mai precizat că o comisie împuternicită de consiliul local va merge în teren și va stabili concret ce se casează și ce se valorifică. Gârtoi a dat exemplul dalelor din beton care fixează actuala linie în anumite zone și care pot fi folosite pentru diverse lucrări. Materialele care pot fi refolosite vor fi predate pe bază de proces verbal serviciului de întreținere.

JCS-Ionel Ivașcu