Caraş-Severin, Romania

SOCOL – Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Socol au surprins patru cetățeni indieni care trecuseră granița din Serbia în România, ajutați de un cetățean român!

Indienii nu doreau să rămână pe meleaguri mioritice, intenționând să ajungă în vestul Europei.

„O patrulă a oprit pentru verificări, pe comunicația DN57A, un autovehicul marca Audi înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 51 de ani. În autoturism, polițiștii de frontieră au depistat patru pasageri străini care nu dețineau documente de identitate asupra lor, fapt pentru care polițiștii de frontieră i-au condus, împreună cu șoferul, la sediul instituției pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt din India, cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani. Aceștia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România și că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul șoferului, cetățeanul român“, informează autoritățile frontierei de vest.

Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, pentru săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de pasagerii autoturismului și de trafic de migranți față de cetățeanul român, urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

JCS-A.M.