Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul elevilor şi profesorilor a crescut mult faţă de ultima raportare!

Ultimele date transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean arătă că din totalul de 35.677 de elevi şi preşcolari înregistraţi în unităţile de învăţământ din Caraş-Severin, fără cei din palatele copiilor şi cluburile sportive, erau confirmaţi cu Covid 19, la momentul raportării, 211 elevi şi 64 de cadre didactice, observându-se o creştere substanțială faţă de acum două săptămâni, când se înregistrau doar 30 de cazuri la elevi şi 13 în rândul personalului angajat.

În prezent, numărul de clase sau formaţiuni de studiu care au activitatea suspendată se ridică la 37, cu 10 mai mult faţă de raportarea de la mijlocul lunii ianuarie. În acest caz, cursurile se desfăşoară în sistem online, cele mai multe unităţi şcolare cu clase care au activitatea suspendată fiind din municipiul Reşiţa, la care se adaugă cele din Caransebeş, Oţelu Roşu, Anina, Bocşa, Borlova, Rusca Montană, Rafnic, Pojejena şi Coronini.

Potrivit adresei Direcţiei de Sănătate Publică, în judeţul Caraş-Severin, la data de 27 ianuarie rata de ocupare a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 era de 21,58%. Conform ultimelor prevederi aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, şcolile vor funcţiona cu prezenţă fizică, dacă rata de ocupare a paturilor din spital destinate pacienţilor de Covid 19 este cel mult 75%. De asemenea, cursurile fizice dintr-o clasă se suspendă la existența a trei cazuri confirmate cu Covid și nu doar a unuia singur, în termen de 7 zile.

JCS-Nicoleta Moraru