Caraş-Severin, Romania

Vrei să îți cumperi un laptop, dar ai un buget restrâns? Vrei totuși să ai un laptop bun care să nu fie mai scump de 2000 de lei? În acest articol îți vom arăta mai multe modele de laptopuri bune și ieftine, potrivite pentru un buget restrâns!

Înainte de a îți arăta cele mai bune modele de laptopuri ieftine, hai să vedem care sunt cele mai importante specificații pe care trebuie să le iei în considerare.

Specificații importante

  1. Procesorul

Acesta este cel mai important lucru la care trebuie să te uiți atunci când cumperi un laptop. Dacă procesorul nu este performant, atunci ți se va supraîncinge sau se va bloca de fiecare dată când deschizi mai multe tab-uri.

Noi îți recomandăm să alegi un laptop cu procesor Intel Core i3 sau i5. Având în vedere bugetul restâns, nu vei găsi modele cu procesor i7 sau i9, care sunt cele mai bune de pe piață.

  1. Placa video

O altă parte importantă a laptopului este placa video. Există mai mult producători de chipset-uri video. Cele mai bune de pe piață sunt cele de la AMD Radeon și de la nVIDIA. Deși Intel este cel mai bun producător de procesoare, nu este la fel de bun și pe partea de placi video.

  1. Brandul

Contează și firma producătoare. Companiile precum HP, Dell și ASUS sunt cele mai bune de pe piață. Încearcă să eviți laptopuri de la firme mici, mai puțin cunoscute pentru că este posibil să fie foarte greu să îl repari sau să primești unul nou dacă se strică.

Laptopuri ieftine

  1. Laptop HP 250 G7

Acesta este cel mai bun laptop din această categorie. Are un preț de doar 1700 de lei. Procesorul laptopului este Intel Core i3. De asemenea, laptopul HP are un chipset video de la nVIDIA.

Astfel, ai parte de cele mai bune specificații posibile în limita de preț de 2000 de lei. Are memorie 1 TB HDD. Bateria rezistă destul de mult, până la 8 ore, fără a avea nevoie de încărcare.

  1. Laptop Dell Inspiron 3582

Dacă îți dorești un laptop foarte ieftin, il găsești pe eMAG la aproximativ 1100 lei – atunci acesta este potrivit pentru tine. Are procesor Intel Celeron, destul de bun având în vedere prețul. De asemenea, are chipset video de la Intel, ceea ce nu este de dorit dacă îl dorești pentru grafică sau design.

Pentru activități uzuale sau pentru muncă este foarte potrivit. Bateria rezistă până la 8 ore fără a avea nevoie de încărcare.

  1. Laptop Acer Aspire 3 A315-54K

Acest laptop este disponibil la prețul de 1500 de lei. Are procesor Intel Core i3, ceea ce este destul de bun. Din păcate, chipset-ul video este de la Intel, nefiind cel mai performant. La fel ca și modelul anterior, nu este potrivit pentru orice tip de grafică sau design.

În schimb, este un laptop perfect pentru activități uzuale precum navigatul pe internet sau utilizarea suitei Microsoft Office.

Acestea sunt principalele modele de laptopuri ieftine, dar performante. În funcție de nevoile și de bugetul tău, alege un model de laptop care să ți se potrivească.