Toate școlile Reșiței, gata de școală - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Chiar dacă la 12 dintre ele sunt în derulare lucrări de investiții, iar elevii au fost mutați. Este vorba despre lucrări de modernizare pe fonduri europene, despre care primarul Ioan Popa susține că sunt în grafic și că, în oraș, începerea școlii nu va crea greutăți!

Ba chiar se arată mulțumit de ritmul lucrărilor, întrucât majoritatea celor care s-au făcut până acum au fost finalizate mult înainte de termen. Un exemplu este Școala Gimnazială nr. 2, unde constructorul susține că va termina lucrarea în luna octombrie, deși termenul este mult mai îndelungat.

Primarul a făcut aceste precizări ca urmare a informațiilor vehiculate în cadrul unei ședințe recente de la Prefectură. „S-a făcut un tabel cu școli care ar fi în reparații și n-ar fi gata pentru începerea anului școlar. Din 20 de instituții, 12 erau din Reșița. S-a creat o confuzie majoră pentru că toate sunt lucrări investiționale, nu reparații. Sunt lucrări pe care noi le-am asumat, iar elevii au fost mutați în alte instituții de învățământ”, a precizat primarul.

Ioan Popa și-a arătat disponibilitatea de a participa la viitoare întâlniri derulate sub cupola Prefecturii, totodată invitându-l pe prefectul Ioan Dragomir să viziteze împreună școlile din oraș la care sunt lucrări în derulare. „Din acest punct de vedere, nu există probleme în Reșița”, a încheiat primarul.

JCS-Ionel Ivașcu