Toate drumurile în și dinspre Italia se suspendă - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA – După măsura suspendării zborurilor spre această țară lovită din plin de coronavirus, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni, că se vor suspenda, începând de mâine, 10 martie, transporturile rutiere şi feroviare către Italia şi din această ţară către România.

„Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate, regulate speciale şi ocazionale în trafic internaţional pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia şi din Italia, începând cu data de 10 martie, ora 12,00 până în data de 31 martie, ora 12, ora României”, a declarat Vela, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. El a mai spus că operatorii de transport rutier care efectuează curse care tranzitează Italia, au obligaţia de a comunica cetăţenilor români care se vor îmbarca din Italia către România faptul că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României şi îşi vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere la îmbarcarea în autobuz.

„Se aprobă suspendarea sau, după caz, interzicerea introducerii de către operatorii feroviari de transport călători de noi trenuri directe spre Italia şi dinspre Italia spre România, începând cu data de 12 martie 2020, ora 12,00, până la data de 31 martie 2020, ora 12,00″, a spus Vela. Acesta a mai precizat că operatorii feroviari au obligaţia de a înştiinţa cetăţenii străini că acestora nu li se va permite trecerea frontierei României dacă vin cu escală din Italia. O altă măsură anunțată de ministrul de Interne este aceea că în 48 de ore supermaketurile trebuie să facă tot ce este posibil pentru a evita aglomerările de la case.

JCS-Nina Curița