Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cel puţin aşa speră edilul municipiului de pe Bârzava, Ioan Popa, care a subliniat că din bugetul local se vor efectua multe lucrări, în tot oraşul! Printre priorități se află și parcarea de la blocul Potcoavă!

Investiţiile Primăriei Reşiţa, în 2020, totalizează 140.450.260 lei, din care 85.609.460 lei sunt preponderent fonduri europene nerambursabile, dar sunt şi PNDL-uri şi PND-uri, 54.840.800 lei fiind fonduri proprii.

De pildă, parcarea din zona blocului Potcoavă, de mult timp aşteptată de cetăţeni, este în prima linie pe masa de lucru a Primăriei: „Vrem să facem zona de parcare din spatele blocului Potcoavă, pe care tot dorim, de vreo doi ani de zile să o facem, dar acum realmente o s-o facem, pentru că avem resurse. E o suprafaţă foarte mare de teren impermeabilizată, adică betonată, şi vrem s-o spargem toată şi s-o permeabilizăm. O să punem pavele care o să dreneze apa pluvială, vom avea amplasate containere de gunoi subterane în zona respectivă, copaci, ca să coborâm temperatura pe timpul verii. În acel bloc locuiesc aproximativ 1200 de oameni, ceea ce înseamnă echivalentul a două comune din judeţul Caraş-Severin. Eu cred că oamenii aceştia merită nişte condiţii mai civilizate de trai. Evident că avem proiecte în tot oraşul, pentru că încercăm să ne dezvoltăm sau să investim eterogen, astfel încât toată lumea să beneficieze de ceea ce oferă bugetul Reşiţei“, a declarat edilul după şedinţa Consiliului Local în care s-a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2020.

JCS-Alexandra Gorghiu