TMK Reşiţa a încheiat anul „250 şi 20“ - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Plăcuța comemorativă, dar și o capsulă a timpului au fost dezvăluite la sediul TMK, iar Dmitriy Pumpyanskiy, patronul Grupului TMK, a trimis câteva gânduri aniversare!

Acest an a fost marcat de două mari aniversări, și anume 250 de ani de la începerea producției metalurgice la Reșița și 20 de ani de la înființarea Companiei Metalurgice de Țevi, lider mondial în soluții inovatoare pentru domeniul producției de țevi, din care, de mai bine de 15 ani, face parte uzina TMK-Reșița. Astfel, în urmă cu două secole și jumătate, Reșița a devenit locul de naștere al metalurgiei românești, tradiția producției de oțel punând bazele unei întregi ramuri a economiei naționale. Pentru a sărbători toate aceste realizări, miercuri a fost dezvăluită o plăcuță comemorativă la sediul uzinei din municipiu.

„În 15 decembrie, noi am dorit să încheiem anul «250 și 20». Fiindcă Reșița sărbătorea 250 și TMK-ul sărbătorea 20, tot timpul, în toate manifestările din anul acesta, am ținut ca logo-ul să fie «250 și 20». Această placă mai are o soră. Eu am dorit ca sora ei să fie amplasată la Forumul German ca să recunoaștem, să spunem, un anumit aport pentru industria reșițeană”, a declarat directorul executiv al societății TMK-REȘIȚA, Romulus Ioan, care a dat, astfel, startul ceremoniei.

Cu emoţie i-a dat, în continuare, cuvântul lui Adrian Popescu, directorul general al societății TMK-ARTROM din Slatina. Acesta din urmă și-a început discursul prin a le mulțumi și a-i felicita pe colegii din Reșița pentru această inițiativă, declarându-se, totodată, plăcut surprins la momentul lansării acestei propuneri. „Este strict inițiativa lor! Domnul Romulus s-a ocupat personal de acest moment. Noi am dorit ca acest an să fie un an cu sărbătoriri mai ample, dar, din păcate, situația este așa cum este și nu am putut să o extindem. S-a întâmplat că, în acest an, în TMK am avut aceste două sărbători: 20 de ani de la înființarea grupului oficial – al grupului TMK – și 250 de activitate continuă la Reșița. Eu mereu spun de «activitate continuă la Reșița» pentru că, din ceea ce a fost, ceea ce s-a născut acum 250 de ani aici, au derivat toate activitățile, nu numai actuala fabrică de oțel, dar și orașul s-a dezvoltat. Deci totul ține de acel moment. Este probabil o ocazie unică în viață pentru generația noastră să prindem astfel de celebrări”, a precizat Adrian Popescu.

În ceea ce privește capsula timpului, potrivit declarațiilor celor doi directori, aceasta cuprinde o scrisoare a președintelui Consiliului de Administrație TMK, Dmitriy Pumpyanskiy, mai multe mesaje ale angajaților (mesaje emoționante care au evocat, în mare parte, începuturile activității uzinei), dar și imagini cu principalele investiții (respectiv instalația de desprăfuire, mașina de turare etc.) și filmulețe de la TMK-ARTROM și de la TMK-REȘIȚA. „Cu ocazia acestui eveniment solemn dedicat așezării capsulei, le doresc urmașilor să păstreze «statutul» dobândit și să ridice în mod constant ștacheta fixată de actuala generație de metalurgiști români pentru a face producția și mai tehnologică, produsele – mai perfecte, iar orașele noastre – mai confortabile și atractive pentru viață. Aveți totul pentru asta: experiență extraordinară, o bază tehnică solidă, un înalt nivel de profesionalism și, cel mai important – dorința de dezvoltare continuă și de a explora noi culmi de performanță. La mulți ani, Reșița! La mulți ani, TMK!”, a transmis președintele Consiliului de Administrație TMK, Dmitriy Pumpyanskiy, în scrisoarea amintită anterior.

JCS-S.P.