TMK Artrom a dat în judecată ANAF - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Tergiversarea deblocării situaţiei societăţii și haosul în care a ajuns o firmă cu mii de angajaţi, comenzi de onorat şi care nu mai are unde să depoziteze marfa, au determinat conducerea societăţii să meargă în instanţă cu ANAF!

TMK Artrom a contestat în instanță ordinul Agenției Naționale de Administrare Fiscală prin care fondurile societății au fost înghețate. Decizia a dus la paralizarea activității firmei și la mișcări sindicale de amploare. Procesul a fost înaintat de compania din Slatina pe 31 martie 2022, la o săptămână după ce ANAF a anunțat măsurile împotriva societății. Acțiunea a ajuns pe rolul Curții de Apel București, la secția IX contencios administrativ și fiscal, iar primul termen a fost fixat pentru data de 12 aprilie 2022.

Până acum, au tot fost făcute demersuri legale pentru deblocarea situaţiei, au fost proteste paşnice, însă singura problemă rezolvată de ANAF a fost aceea a deblocării conturilor de salarii, salarii care dacă nu există activitate nu au din ce să fie plătite. „Se împlineşte o lună de când Guvernul a hotărât că nepăsarea este singura metodă de a fi european. Blocarea conturilor şi a activităţii este metoda simplă şi eficientă prin care este pus pe butuci unul dintre puţinele complexe metalurgice din România (Reșița-Slatina) care are comenzi, a făcut faţă valului de Covid, nu are datorii, plăteşte salariile, plăteşte impozite/taxe și mai asigură, pe lângă cei 2.500 angajaţi, circa 1000 locuri de muncă pe orizontală. Chestia cu șomajul tehnic e o treabă politică şi atât“, susţine directorul uzinei reşiţene a TMK, Romulus Ioan.

Şi, totuşi, de ce nu se poate debloca situaţia aşa cum s-a întâmplat la TMK Cehia sau la compania din Germania? Poate pentru că, potrivit unor informații care circulă, „anumiţi băieţi deştepţi“ apropiați de clasa politică au pus ochii pe societate şi ar exista un aşa-zis „investitor salvator“, pregătit dinainte. Altfel, de ce s-ar tergiversa lucrurile într-atât încât să aduci la disperare peste 3000 de români…?

JCS-Nina Curiţa