Tipuri de vopsea și efectele acestora - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Vopselele de păr Syoss sunt cosmetice profesionale folosite doar în saloane de frumusețe. Pe lângă faptul că ofere pigmentul potrivit, acestea îmbogățesc firele cu vitamine, colagen și tonifiază scalpul. 

Vopselele diferă în ceea ce privește compoziția și gradul de rezistență. Primul lucru la care trebuie să atragi atenția este concentrația de amoniac și peroxid de hidrogen. Alegerea remediilor cu conținut de ulei, vitamine, proteine și keratină este cea mai bună decizie. Evită-le pe cele care conțin plumb, zinc și mangan – acestea pot afecta negativ starea părului.

O vopsea de păr Syoss este remediul perfect pentru crearea unei coafuri unice, cu un aspect strălucitor și sănătos. Conform gradului de rezistență a culorii, compania prezintă câteva tipuri: permanentă, semipermanentă, directă și decolorantă.

Vopselele persistente sau permanente conțin amoniac. Pătrund în cortexul părului, unde rămâne fixată destul de ferm. Astfel de agenți coloranți maschează în totalitate firele gri. Totuși, dezavantajul este că amoniacul poate deteriora structura părului, făcându-l uscat și fragil. Culoarea durează până la 40 de zile, iarodată cu șamponarea este eliminată doar o parte nesubstanțială de nuanță. Poate schimba culoarea firelor până la 3 tonuri. Nu este recomandată aplicarea frecventă. Timp de 2-3 luni, poți aplica nuanță doar pe rădăcini, ci nu pe toată lungimea.

Vopseaua semipermanentă nu conține amoniac, dar are o concentrație scăzută de peroxid. Nu pătrunde atât de adânc în structura firului, astfel nu are o acoperire de 100%. Este sigură pentru păr. Se crede că poate fi folosită de către femeile însărcinate și poate fi aplicată o dată pe lună. Efectul durează până la 30 de zile.

Vopsirea directă doar înfășoară firul, ci nu pătrunde în structura acestuia. Vopseaua nu conține amoniac și peroxid, prin urmare acoperă circa 30% din părul gri. Deteriorarea părului este minimă. Această culoare este suficientă doar pentru o săptămână. Cu cât vă spălați mai des părul, cu atât va trebui să vă vopsiți mai des.

Vopseaua decolorantă asigură obținerea unei nuanțe de blond, dintr-o culoare întunecată, cum ar fi negru, maro sau roșu. Produsul poate conține peroxid de hidrogen și amoniac pentru a pătrunde adânc în păr și a oferi efectul dorit. Este considerat cel mai nociv tip de vopsea. Pentru o utilizare repetată, se recomandă aplicarea doar la rădăcini, ci nu pe toată lungimea.

Pentru un efect hidratant se recomandă utilizarea unui șampon, balsam, spray sau tonic special. Grație specialiștilor brandului Syoss, există remedii potrivite pentru orice culoare, structură, lungime sau grad de deteriorare a părului.

Înainte de a alege o vopsea de păr, este recomandată consultarea unui medic triholog, care va diagnostica părul și scalpul și va oferi sfaturi cu privire la mijloacele specifice de îngrijire.