Terenul pentru noua bază sportivă de două milioane de euro va fi predat CNI - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Consilierii locali vor avea pe masă la ședința de săptămâna viitoare un proiect de hotărâre prin care se predă cu acte-n regulă amplasamentul către Compania Națională de Investiții (CNI), care va construi acolo cea mai modernă bază sportivă din Caransebeș!

Mai exact, este vorba de terenul de lângă stația de pompieri militari de pe strada Cernei, în suprafață totală de 23.584 de metri pătrați, care va fi predat celor de la CNI pe perioada realizării investiției. În acest sens, CNI a solicitat Primăriei Caransebeș emiterea unei hotărâri de consiliu local, ceea ce, mai mult ca sigur, se va întâmpla la ședința de marți, 30 martie. De asemenea, municipalitatea va trebui să asigure terenul necesar pentru organizarea de șantier, iar după finalizarea investiției să mențină destinația bazei sportive și să o întrețină pe o perioadă de minim 15 ani. Nu în ultimul rând, tot în sarcina administrației locale cade și asigurarea cheltuielilor racordurilor la utilități (apă, canal, curent, gaz sau alt tip de combustibil).

„Am ales terenul din Balta Sărată, terenul secundar, de antrenament, fostul teren principal de acum 30-40 de ani, care va primi haine noi, va avea o imagine foarte bună, tribune, vestiare, gazon artificial și toate cele necesare pentru un nivel de Liga 3 sau 4”, motiva primarul Felix Borcean în urmă cu doi ani alegerea terenului din Balta Sărată pentru investiția CNI.

Baza sportivă de tip 1, așa cum va fi cea din Balta Sărată, înseamnă teren de fotbal omologat UEFA, cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, un alt teren mai mic pentru minifotbal, handbal sau baschet, vestiare și clădire administrativă, parcare pentru autocare și autovehicule. Valoarea estimată de CNI pentru o astfel de bază se apropie de două milioane de euro.

JCS-R.M.