Terenul de la Baza Arsenal, predat către CNI - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pe locul respectiv urmează să fie ridicată o bază sportivă, cu teren de fotbal, cu dimensiuni omologate de UEFA, nocturnă, vestiare și terenuri mai mici! 

Zilele trecute, administraţia locală reşiţeană a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării şi Compania Naţională de Investiţii S.A amplasamentul de pe strada Bârzăviţei nr.4, pentru construirea unei baze sportive de tip 1. Încă de anul trecut, autoritatea locală a făcut demersuri către Compania Naţională de Investiţii SA pentru construirea unei baze sportive la fosta bază de la Arsenal, de pe strada Bârzăviţei, în cadrul subprogramului „Complexuri sportive“.

Terenul pus în discuţie pentru realizarea acestui obiectiv este în suprafaţă de 18.377 mp şi urmează să fie predat către Compania Naţională de Investiţii. După obţinerea Ordinului de Ministru, Primăria Reşiţa are obligaţia de a demola pe cheltuială proprie două corpuri de clădire în suprafaţă totală de 487 mp, asta în vederea predării amplasamentului. Costul execuţiei utilităţilor aferente construcţiilor va fi asigurat de la bugetul local, la fel ca şi sistematizarea amplasamentului (apă, canalizare, energie, electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale, spaţii verzi). De asemenea, Consiliul Local va asigura şi spaţiul necesar pentru depozitare şi organizarea şantierului.

Aceste baze sportive de tip 1, cum va fi cea de pe strada Bârzăviţei, au în componenţă, conform normelor în vigoare, un teren de fotbal de dimensiuni omologate de Federaţia Română de Fotbal precum şi de UEFA, adică 105 x 68 m, desigur cu nocturnă, terenuri de sport de dimensiuni mai mici pentru practicarea altor sporturi cum ar fi handbal, baschet, tenis, minifotbal, vestiare, o clădire administrativă şi, bineînţeles, parcare. După realizarea obiectivului, administraţia locală va avea obligaţia preluării amplasamentului şi a investiţiei realizate, păstrarea destinaţiei, precum şi întreţinerea ei pe o perioadă de minimum 15 ani.

JCS-N.M.