Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Primăria Moldova Nouă a alocat recent peste 180.000 lei din bugetul local pentru amenajarea unui teren de sport şi a mai multor locuri de parcare pe strada 1 Decembrie 1918! 

Administraţia publică locală de la malul Dunării bifează un alt obiectiv: amenajarea terenurilor de sport de pe raza oraşului. Astfel, tinerii ar putea fi atraşi către activităţile sportive în detrimentul celor statice. Tocmai de aceea, conducerea Primăriei Moldova Nouă a decis amenajarea unui astfel de teren pe strada Piaţa 1 Decembrie 1918. Pe lângă acest demers, primăria a găsit resursele necesare şi pentru amenajarea mai multor locuri de parcare pentru cetăţenii oraşului.

„Interesul pentru acest teren și nu numai, nu reprezintă o noutate, în primul meu mandat fiind depuse mai multe granturi pentru amenajarea de terenuri mici de sport și joacă pentru copii (strada 1 Decembrie 1918 și zona Valea Mare), însă administrațiile care mi-au urmat nu le-au luat în considerare. Granturile respective vizau terenuri virane ale oraşului, care au fost distruse atunci când s-au executat lucrări de consolidare a râului“, a declarat primarul Ion Chisăliţă.

Din datele furnizate de administraţia locală, mai exact este vorba de o suprafaţă de 448 mp pentru terenul de sport şi alţi 200 mp care au fost destinaţi pentru locurile de parcare. Amenajarea terenului de sport şi a parcării de pe această stradă din Moldova Nouă completează astfel lista proiectelor propuse şi materializate. Suma alocată în acest caz, din bugetul local, este de 181.511, 47 de lei (TVA inclus). „Cu această ocazie punem la dispoziție copiilor din zonă terenul de sport, ei neavând până acum această posibilitate. Lucrările demarate vizează, sigur, în limita posibilităților, amenajarea de terenuri mici de sport și joacă pentru copii, cum de altfel și locuri de parcare“, a mai spus Ion Chisăliţă, edilul din Moldova Nouă.

JCS-Nicoleta Moraru