Caraş-Severin, Romania

VEST – Primarul Aradului îi cere ministrului Teodorovici să asculte nevoile românilor, să nu blocheze dezvoltarea orașelor, iar primarul Reşiţei spune că ceea ce face ministrul este escrocherie!

Scandalul dintre Guvern şi administraţiile locale nu e nici pe departe încheiat. Sâmbătă, de pildă, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a făcut precizări referitoare la ultimele declarații ale ministrului Orlando Teodorovici, în urma discuțiilor dintre primarii municipiilor din România și Guvernul României: „Am fost contactat în ultimele săptămâni de un mare număr de primari din țară, inclusiv PSD. Există o îngrijorare și chiar o revoltă în ceea ce îi privește, pentru că marile proiecte de investiții sunt puse în pericol de Guvern, printr-un buget care sancționează în primul rând primăriile performante. Dincolo de asta, colegii mei primari, indiferent de culoarea politică, dezavuează atitudinea Guvernului României, care prin miniștri ca Orlando Teodorovici se raportează cu aroganță la administrațiile locale unde se produc resursele din care se alimentează bugetul de stat. Domnul Teodorovici nu înțelege, așa cum nu înțeleg nici alți miniștri, că el este numit pe funcție printr-o conjunctură politică, nu este șeful primarilor, nu ne cheamă la ordin și nu ne dă dispoziții, nu face glumițe pe seama noastră. Pe mine ironia sa nu mă atinge, însă cetățenii sunt sătui de sfidare și așteaptă ca Guvernul României să îi trateze în sfârșit cu respect, și nu cu dispreț, ca acum!”.

„Ministrul Teodorovici face o escrocherie, a declarat, nu demult, primarul Ioan Popa. Asta se numeşte escrocherie, să dai impresia că dai mai mult, dar de fapt iei mai mult, înseamnă să fii un escroc! Nu poţi să faci aşa ceva! Anul trecut ne-au furat 3 milioane de euro! Nouă, la reşiţeni, atâta ne-au furat! Prin faptul că ne-au redus cei 43%, scăzând impozitul pe venit de la 16 la 10%. Şi acuma ne mai taie încă juma’ de milion, uite-aşa ca să ne liniştească de tot!“.

3 Comments

  1. nae catavencu Reply

    eu cred sincer ca se doreste rezolvarea probelemelor !
    la Bucuersti problemel se vad in alt fel…se observa ca nu sunt banii…si atunci se ia de la impozite…repartizarea banilor de la centru este o mare porcarie…adica dezvoltarea unui oras sa fie cenzurata de Bucuresti….?
    asta este secretul care fac sa apar discrepante uriase intre ce a fost candva Banatul si Transilvania si ce dezvoltare are Bucurestiul astazisi imprejurimilee….cred ca autonomia financiara a administratiei locala ar fi mult mai benefica…iar ministrul de finante sa faca ce declaratii vrea dar politice….nu s-a taie banii !

    • Păi de ce credeai că cer autonomie locală județele maghiare? Că doar nu pleacă cu ele să se alipească de Ungaria. Proști suntem noi, că nu cerem și noi autonomie locală. Și cât timp nu o facem, suntem condamnați să muncim pentru huzurul bucureștenilor!

Adaugă comentariu