Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Zilele trecute, aleşii locali au aprobat modificarea taxelor care vor fi percepute de către societatea Pieţe SRL în pieţele din municipiu!

După cum aflăm din documentaţia de aprobare, gradul de ocupare a spaţiilor administrate de primărie în pieţele reşiţene, unde producătorii agricoli şi micii comercianţi îşi desfac marfa, este aproape de 100%.

Aleşii urbei au analizat toate taxele din Piaţa Reşiţa Sud, Piata Reşiţa Nord, modificări fiind doar la Piaţa Volantă (fosta Piaţă de vechituri) şi Piata Auto de pe Aleea Gugu. Astfel, pentru o masă rezervată/1 mp rezervat, în incinta Pieţei Volante, cunoscută de reşiţeni „Ocico“, se vor achita 3 lei/zi, în loc de 2 lei. În schimb, pentru o masă nerezervată în aceeaşi locaţie se vor plăti 15 lei/zi, de la 10 lei.

De asemenea, începând din această lună a fost introdusă şi o nouă taxă pentru Piața Auto, respectiv cea pentru rulotele mobile, în cuantum de 50 lei/zi. Pentru biciclete se vor achita de acum încolo, 10 lei/bicicleta/zi, de la 2 lei/zi cât era în prezent, iar pentru un motoscuter se va percepe o taxă de 15 lei/motoscuter/zi, vechea taxă fiind de 5 lei/motoscuter/zi.

Dar au fost şi taxe care au scăzut. Mai exact, este vorba despre taxa per autovehicul, care a fost redusă de la 80 lei/lună/autovehicul la 60 lei/ lună, fiind menţinute la aceeaşi valoare taxa zilnică, care este în valoare de 10 lei şi cea săptămânală (de luni până duminică), de 40 de lei/autovehicul.

JCS-Nicoleta Moraru