Caraş-Severin, Romania

JUPA – De la o poveste cu o maşină care a oprit în faţa unei case, la Jupa, s-a dezvoltat un adevărat scenariu de film. Aşa cum prezenta Jurnal CS, „gazdele“ credeau că urmează să fie călcate de hoţi, astfel că între tabere s-a iscat o adevărată răfuială. „Musafirii“ le-au spart uşa şi geamurile „gazdelor“, fiind în final alungaţi cu focuri de armă.

Ajunşi la faţa locului, oamenii au făcut surprinzătoarea descoperire a două arme, una letală, cealaltă nu, şi 27 de cartuşe, într-o grădină din apropierea casei, deşi nimeni de acolo n-avea permisul legal necesar. Aşa că trăgătorul de ocazie a fost reţinut, apoi arestat. Dar cele două arme găsite de Poliţie sunt doar o parte a poveştii.

Oamenii legii explică: „În urma extinderii cercetărilor în dosarul penal constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept și distrugere, în care s-a dispus măsura arestării preventive a unui tânăr de 22 de ani, din Jupa, polițiștii din cadrul Poliției Caransebeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, au stabilit faptul că tânărul în cauză ar fi vândut în cursul anului 2019, o altă armă letală unui bărbat de 30 de ani, care locuiește în localitatea Gârbovăț. În urma activităților desfășurate, polițiștii au reușit identificarea bărbatului care ar fi achiziționat ilegal respectiva armă letală, de calibrul 16 mm, arma fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor. În baza probatoriului administrat, polițiștii, sub coordonarea procurorului, au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbatul de 30 de ani din Gârbovăț, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului“, informează Poliţia Caraș-Severin.

JCS-A.M.