Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deși infracționalitatea în mediul școlar cărășean este în scădere, realitatea continuă să fie surprinzătoare. Anul trecut, au fost înregistrate 29 de evenimente (cu 8 mai puține decât în 2022), în urma cărora au fost înregistrate 30 de infracțiuni, în incinta unităților de învățământ preuniversitar. Cele mai multe incidente, 24, s-au produs în mediul urban, în vreme ce doar 5 la sate!

„Dintre cele 30 de infracțiuni înregistrate în incinta unităților de învățământ, 18 sunt de lovire sau alte violențe, 3 de purtare abuzivă, 2 de amenințare, una de distrugere, 2 de șantaj, una de tâlhărie, una de divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice, una de furt și una de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase!“, a declarat comisarul-șef Ciprian Lăzărescu, împuternicit la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, în cadrul unei recente conferințe de presă.

Oficialul a prezentat și o serie de activități derulate în scopul creșterii siguranței în școli, în cadrul „Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar“.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat 497 de activități cu caracter informativ-preventiv adresate elevilor, dintre care pe linie de prevenire a bullying-ului – 69, a consumului de droguri – 117, a infracțiunilor cu violență – 163, a infracțiunilor contra patrimoniului – 14, a portului fără drept de obiecte periculoase 46, a traficului de persoane – 3, pentru informarea privind răspunderea penală a minorilor – 21, pe linie de siguranță rutieră – 9, pentru prevenirea delincvenței juvenile – 55, toate acestea având ca beneficiari peste 17.700 de elevi cărășeni.

JCS-A.M.