Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Abia întors acasă după expediţia de la Polul Sud, alpinistul caransebeşean Cornel Galescu nu a putut sta prea mult departe de munte. În aceste zile, împreună cu membrii Clubului Montan Caransebeş, acesta este instructor de schi pentru aproximativ 70 de copii.

Clubul Montan Caransebeş a început înscrierile pentru taberele de schi de pe Muntele Mic încă din luna noiembrie a anului trecut. Taberele durează o săptămână şi sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani, fie ei începători sau avansaţi. Pentru acest sezon au fost programate trei serii, ultima fiind în intervalul 9-15 ianuarie.

Pe lângă lecţiile de schi, membrii Clubului Montan încearcă să-i apropie cât mai mult pe copii de munte şi sport. De departe, cel mai entuziast este Cornel Galescu, unul dintre cei mai experimentaţi alpinişti români, cel care are un palmares impresionant, cu zeci de expediţii, dintre care multe sunt premiere naţionale. „Mă simt excelent pe munte şi în mijlocul copiilor. Aşa cum eu am ajuns să nu pot trăi fără munte, îmi doresc ca prin taberele organizate de noi, aceşti copii să simtă, peste ani, acelaşi lucru“, ne-a spus Cornel Galescu.

Părinţii care şi-au trimis copiii în această tabără au scos din buzunare 650 de lei pentru prima serie, 700 de lei pentru a doua serie şi 790 de lei pentru a treia serie. În aceste sume sunt incluse: transportul Caransebeş – telescaun şi retur, cazarea, trei mese pe zi, schiliftul, lecţiile de schi, participarea la concursul de schi şi tombolă, şi un CD cu poze.

Roxana Bălan Nafiru