Tabara educativ-recreativa la Moniom - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un grup de 40 de copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, participă, în perioada 28 iulie – 3 august, în cadrul Şcolii de vară „Credinţa Altfel“.

Evenimentul, ajuns la cea de-a doua ediţie, este un proiect al Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeşului, participând membri ai centrelor de tineret din Reşiţa, Caransebeş, Oraviţa, Moldova Nouă, Bocşa şi Oţelu Roşu.

Pe parcursul celor şapte zile, copiii vor participa la ateliere artistice de lucru, (sculptură în lemn, pictură, realizare de ornamente prin diferite tehnici), concursuri şi drumeţii în natură, precum şi la un program de formare duhovnicească. Acest din urmă aspect se va derula atât printr-un program zilnic de rugăciune, cât şi prin participarea la discuţii şi lecţii interactive pe teme duhovniceşti“, ne-a precizat părintele inspector Mihai Ciucur, coordonatorul proiectului.

Noutatea pe care o aduce ediţia din acest an a taberei constă în faptul că 20 din cei 40 de copii vor fi cazaţi în casele familiilor din localitatea  Moniom, familii care, la rândul lor, au copii care sunt membri ai Centrului de tineret Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil din localitate. Pe lângă faptul că va fi încurajat schimbul de experienţă şi socializarea, acest concept aduce beneficii inclusiv în ceea ce priveşte costurile proiectului, deoarece cazarea şi masa sunt asigurate de familiile gazdă din Moniom, care devin astfel partenerii Bisericii pentru acest program educativ“, a mai precizat Mihai Ciucur.

În ultimele trei zile ale şcolii de vară, în tabăra de la Monimom vor sosi şi 15 copii de vârstă preşcolară, din mai multe oraşe cărăşene, care vor beneficia, la rândul lor, de un program educativ adaptat vârstei.

Roxana Bălan Nafiru