Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deocamdată, ca gestionarea nerestricţionată a banilor, atât peşin cât şi prin instrumente bancare, să fie garantată!

Banii au reprezentat un subiect recurent abordat ieri în cadrul conferinţei de presă a filialei judeţene AUR, la care a participat şi preşedintele Partidului Republican, Marian Cucşa (foto, st.). „Aşa cum Elveţia vrea să introducă prin Constituţie obligativitatea posibilităţii folosirii şi a banilor cash, aşa ne dorim şi noi! Banii cash înseamnă libertate! Banii pe care poţi să-i foloseşti doar prin conturi bancare înseamnă control. Noi milităm pentru libertatea cetăţeanului, vream ca românii să aibă la îndemână şi beneficiile tehnologiei, dar şi libertatea de a-şi gestiona singur banii, prin bancă sau cash.“, a explicat liderul PR.

Că nu întotdeauna banii cash înseamnă libertate a reieşit însă din intervenţia preşedintelui interimar al filialei AUR, Samuel Miclău (foto, dr.): „Am văzut că cei de la PSD, PNL şi partidele anexe duc grija AUR, ne dau sfaturi, ne spun cum ar trebui să ne organizăm. Ori, eu i-aş ruga să-şi vadă de treburile lor şi dacă e să facem referinţă la ce a ieşit în presă în ultima vreme, inclusiv portbagaje de bani, să-şi vadă de hoţii lor şi să ne lase pe noi să ne organizăm pentru că ştim cum s-o facem.“

În opinia acestuia, judeţul Vaslui (în care era înmatriculat portbagajul – n.n.), unul dintre cele mai sărace din ţară, se aseamănă cu Caraş-Severin, când vine vorba despre cum trăiesc cetăţenii. „Un personaj care a condus destinele acestui judeţ şi încă le influenţează tocmai a fost numit la Curtea de Conturi. În opinia mea, este ca şi cum ai pune lupul paznic la oi, dar asta sigur cetăţenii vor trebui să decidă pe mai departe!“, a adăugat Miclău.

În realitate, nu vor putea decide însă, pentru că numirile nu sunt rezultatul unor procese electorale, precum cele pentru care partidele au început să se pregătească. În acest sens, reprezentanţii AUR şi ai PR, componente ale (viitorului) pol suveranist, au anunţat că de acum, săptămânal, vor organiza câte o conferinţă de presă, în cadrul cărora îşi vor expune atât punctele de vedere politice, cât şi noii aderenţi. „Vor veni tot mai mulţi primari, chiar şi nume cunoscute din alte domenii. Purtăm discuţii şi de fiecare dată când se va semna o adeziune cu răsunet vom prezenta persoana şi în conferinţa de presă.“, a precizat Miclău. Rămâne de văzut dacă şi partidele părăsite vor confirma, în cadrul propriilor conferinţe de presă deocamdată neanunţate, aceste (viitoare) transferuri.

JCS-Walter Fleck