Sute de șoferi, arși de... iepurașul rutier - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Pentru că n-au fost cuminți, unii dintre șoferii de pe drumurile din județ au încasat 459 de sancțiuni rutiere în 6 zile!

Poliția județului ne transmite un scurt bilanț al minivacanței de Paște, în urma acțiunilor derulate de cei de la Rutieră începând de joi, 21 aprilie, până marți, 26 aprilie.

Iar cei care au fost surprinși călcând strâmb pe legislația rutieră au fost arși cu 459 de sancțiuni contravenționale. Iar ca măsură complementară au fost ridicate 43 de documente: au fost reținute în vederea suspendării 34 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

Cele mai multe dintre sancțiuni (209) au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Alți 62 de conducători auto au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță.

„14 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 18 care au depășit cu peste 50 km/h limita legală de viteză, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, au fost constatate 7 infracțiuni la regimul rutier, dintre care două privind conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice“, informează Poliția Caraș-Severin.

JCS-A.M.