Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Consilierii reșițeni au aprobat transferul unor echipamente și materiale către Spitalul Județean de Urgență!

Așa cum se angajase prin protocolul încheiat în februarie cu Spitalul Județean de Urgență aflat în subordinea Consiliului Județean, Primăria Municipiului a achiziționat recent două blendere/mixere de aer/O2 și 300 de body-uri cu mânecă lungă pentru nou-născuți. Acestea din urmă, personalizate cu inscripția „PULS DE REȘIȚEAN“, urmează a fi oferite viitorilor nou-născuți în Secția de Neonatologie de aici. „Chiar dacă SJUR nu este în subordinea Consiliul Local, am inițiat acest proiect împreună cu Lucia Peia și Felicia Quint, considerând că ne putem implica și putem sprijini această secție.“, preciza la momentul respectiv viceprimarul Mădălina Chiosa.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, determinarea de oferi acest sprijin se subscrie preocupării generale a Primăriei și CL vizând starea de bine, educația și dezvoltarea copiilor. În plus, preciza documentul, Secția de Neonatologie a SJUR, cea mai mare din județ, se regăsește între cele mai performante maternități de grad II din România, unde sunt îngrijiți atât nou/născuți sănătoși, cât și cei prematuri sau cei prezentând diverși factori de risc, fiind o unitate în care în ultimii 5 ani nu s-a înregistrat niciun deces.

Dacă hăinuțele personalizate reprezintă o modalitate simbolică de a le spune bun venit pe lume celor nou născuți la Reșița, cele două aparate sunt indispensabile pentru o vastă gamă de aplicații non-invazive pentru sprijinirea gazelor respiratorii, inclusiv reanimarea nou-născuților la termen sau prematuri, la sale de naștere.

Ulterior aprobării de către consilieri a transferului acestor bunuri către SJUR, primarul Ioan Popa a ținut să facă unele precizări. „Așa cum ne stă în obișnuință, când se apelează la noi, în măsura în care avem resursa financiară necesară încercăm să ajutăm. Între timp ne-a sosit și o solicitare de la Ortopedie pe care vom încerca de asemenea să o rezolvăm. Însă reșițenii să nu uite că cei din Consiliul Județean, din zona PSD, au votat în februarie împotriva alocării a 7 milioane de lei Reșiței! În ciuda acestor lucruri, noi mergem și ajutăm cât putem, acolo unde e nevoie!“, a precizat primarul. Suma alocată acestui ajutor, prevăzută în Bugetul pe anul în curs, a fost de 22.500 de lei.

JCS-Walter Fleck