Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Zeci de femei din toată ţara s-au reunit, weekendul trecut, la Oraviţa, pentru acţiuni dedicate donării de sânge.

Campania „Un strop de sânge pentru un copil“, iniţiată de Liliana Gherle, o mamă care, aflată în spital cu fiica sa, a văzut medicii neputincioşi din cauza stocului limitat de fluid vital, a fost scânteia de la care au pornit, din Caraş-Severin, o serie de evenimente pentru donarea de sânge. Şi, chiar dacă evenimentul a fost susţinut de Organizaţia Femeilor Social-Democrate din Caraş-Severin, acestea au transmis tuturor că sângele nu are culoare politică şi că oricine poate să doneze.

„Am considerat că donarea de sânge este deosebit de utilă, pentru că lipsa acestuia duce la moarte. Ceea ce a început în Caraş-Severin s-a făcut cu mare dăruire şi faptul că această iniţiativă s-a propagat la nivelul întregii ţări nu poate decât să ne bucure“, a afirmat Maria Radu, o donatoare de sânge din Reşiţa.

„Noi am văzut pe Facebook că s-a lansat această campanie umanitară, am luat act şi ne-am dus să donăm sânge. După noi au venit alţi colegi de-ai noştri, prieteni, rude, iar mai apoi, şi cetăţeni obişnuiţi, lucru ce ne-a bucurat mult“, a declarat Codruţ Matei, voluntar din Piteşti.

„Vrem să impulsionăm donarea de sânge la nivel naţional. Noi am declanşat scânteia, însă, ne dorim să creem vulcanul, pentru că astfel, creeăm sănătate“, a amintit Liliana Gherle, iniţiatoarea campaniei. „O astfel de campanie de promovare a donării de sânge este binevenită, indiferent de cine o iniţiază, având în vedere că mesajul privind importanţa acestui gest trebuie să ajungă la oameni“, este de părere Silvia Negomireanu, director al Centrului de Transfuzie Sanguină Caraş-Severin.

„Sunt prezenţi la simpozionul nostru colegi din 12 judeţe ale ţării. Noi am încercat, timp de un an, să angrenăm cât mai mulţi tineri în campania noastră şi să le insuflăm dorinţa de a-şi ajuta semenii şi cred că am reuşit acest lucru. Mă bucur că mulţi dintre participanţi au înţeles faptul că sângele nu are culoare politică, atunci când am chemat alături de noi oamenii, indiferent din ce partid fac parte, sau dacă fac parte din vreo formaţiune politică ori nu“, a adăugat şi Tudoriţa Nicula, preşedinta Organizaţiei Femeilor Social-Democrate din Caraş-Severin.