Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Numărul afecţiunilor respiratorii înregistrate şi raportate de către medicii din județ s-a redus drastic.

În condiţiile în care, cu o lună în urmă, numărul cazurilor raportate către Direcţia de Sănătate Publică ajungea la 900, într-o singură săptămână, din care circa 40% ajungeau pe paturile spitalelor, acum numărul s-a redus semnificativ. Mai exact, medicii de familie şi specialiştii din spitalele cărăşene au raportat, pentru prima decadă a lunii mai, 232 de viroze respiratorii (dintre care 29 de cazuri au necesitat internarea) şi 110 pneumonii (cu 35 de internări). Potrivit datelor înregistrate la DSP Caraş-Severin, niciun caz de gripă nu a fost luat în evidenţe de către medici.

Pe grupe de vârstă, cele mai multe cazuri au fost înregistrate pe segmentul de 5 -14 ani (68 la număr) şi 15 – 49 (tot 68 de cazuri). În schimb, cele mai multe internări, nouă la număr, au fost efectuate la copiii de până la un an. Pentru că pneumoniile au caracteristici ce impun internări, o treime dintre cele 110 cazuri raportate au devenit pacienţi în spital, 15 dintre ei fiind copii de până la un an. Medicii ne sfătuiesc să menţinem regulile de igienă şi contactul cât mai scăzut cu grupuri mari de oameni, întrucât temperaturile variabile din aceste zile ar putea readuce o creştere majoră a numărului de cazuri de afecţiuni respiratorii.