Sumitomo Bordnetze rămâne liderul firmelor din judeţ - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN) are cea mai mare afacere din Caraş-Severin, de patru ani încoace. La ora actuală, potrivit managerului Cătălin Tischer, Sumitomo Bordnetze are 7200 de angajaţi, dintre care 1300 sunt la Buchin, sediul social al firmei fiind tot acolo!

Producătorul de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule Bordnetze este liderul afacerilor din Caraş-Severin din 2017 până în 2020, arată analizele făcute de Economica.net. Bordnetze a încheiat anul 2020 cu afaceri nete de 862,77 de milioane de lei, cu 22% mai mici decât cele rulate în anul 2019. Firma a revenit pe pierdere în 2020, după un an în care a avut marjă de profit net de 7,78%.

Bordnetze a avut, în medie, 7.166 de salariaţi în 2020, în creştere cu 252 de oameni faţă de nivelul anului 2019. La ora actuală, Bordnetze are 7200 de angajaţi în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj. Anul trecut, managerul SEBN, Cătălin Tischer, declara în exclusivitate pentru Jurnal CS că în perioada grea a pandemiei „economia românească va fi repornită de multinaționale, companiile mari și nu numai. De asemenea, SEBN va încerca să dea dovadă de sustenabilitate și încredere în această perioadă delicată pentru toată lumea!“.

Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN) este un producător global în domeniul industriei automotive, cu 40 de mii de angajați din 14 țări. SEBN este membru al grupului japonez Sumitomo Electric Industries, care are o istorie de peste 40 de ani, cu aproape 400 de filiale în toată lumea. Portofoliul producătorului include sisteme de cablaje, componente electrice și electronice. Clienții Sumitomo Electric Bordnetze sunt, în mod special, cei din Grupul Volkswagen – mărcile Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bugatti și Porsche.

JCS-Nina Curița