Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Clubul Sportiv Universitatea Reșița a pierdut vineri, 28 februarie, partida de pe teren propriu cu ACS Crișul Chișineu Criș, scor 15-26, într-un meci din etapa a XV-a a Divizia A, Seria D, feminin.

„A fost un meci dificil, ne-am așteptat să fie așa. Din păcate, în prima repriză i-am permis Crișului să se distanțeze foarte ușor pe tabela de marcaj. A avut cel puțin opt faze de contraatac în care a marcat goluri foarte ușor. Au fost și momente în care am echilibrat jocul și nu cred că am făcut o partidă rea. În schimb, trebuie să recunoaștem că este diferență mare între valoarea unor jucătoare cu experiență care se află la Chișinău-Criș și sunt plătite cu contracte de activitate sportivă din partea comunității locale și jucătoarele noastre care, în momentul de față, sunt în totalitate studente și joacă doar pe o indemnizație de efort. În etapa următoarea vom juca tot pe teren propriu. Acest meci a fost ultimul din al doilea tur al campionatului și va începe returul doi, cu Baia Mare. Urmează să stabilim ora de disputare a acestei partide, cel mai probabil va fi ora 11:00. Este un joc în care-mi doresc victoria. Trebuie să recunoaștem că nu am avut un parcurs bun, nu am reușit să câștigăm meciurile și am suferit la capitolul jucătoarelor din lot. Avem posturi descompletate, sunt jucătoare senioare care au renunțat la activitatea sportivă. Nu pot să mă supăr pe ele, până la urmă aspectul financiar contează foarte mult. Și-au terminat școala și era normal să-și vadă de viitorul lor. În partida cu Marta Baia Mare îmi doresc să spargem gheața. În această formulă de junioare și de senioare îmi doresc să câștig. Vom întâlni o echipă din Baia Mare care are o victorie, tot împotriva noastră și dorim să ne luăm revanșa pe teren propriu”, a declarat antrenorul Cristian Busuioc.

CSU Reșița: Andra Ioța, Maria Popescu, Timeea Dumitrache, Adela Bochiș, Alina Hobrad, Claudia Baldovin, Marinela Pricop, Claudia Șiman, Gianina Vulpe (1), Alina Cristea (1), Alina Tovt (1), Iulia Bledea (1), Cătălina Dumitrescu (2), Naomi Ibănișteanu (2) și Rebeca Vlădășel (7).

Crișul Chișineu-Criș: Andreea Nastasa, Florentina Nemoianu, Ioana Haidu, Amalia Corna, Jessica Snarovszki, Bianca Cherechesi (1), Paula Podeanu (1), Simina Vezentan (2), Milica Golusin (2), Cornelia Vrabie (2), Sabine Klomek (3), Roxana Boldor (4), Romina Petruse (5) și Daiana Gaiu (6).

În prima etapă din al doilea retur CSU Reșița va juca sâmbătă, 7 martie, acasă, cu CS Marta Baia Mare. Și după această etapă studentele de la CSU au rămas pe locul cinci, cu 12 puncte, iar Crișul este lider, cu 39 de puncte. Marta Baia Mare, adversara reșițencelor din etapa viitoare, este pe locul șase, cu doar trei puncte obținute în fața echipei antrenate de Cristian Busuioc.

JCS-Ștefan Moraru