Strigare pentru Semmering-ul Banatean - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Din nou, CFR SA închiriază 1.079,9 km de cale ferată, ce aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile.

Compania Naţională de Căi Ferate organizează luni, 21 iulie, la Bursa Română de Mărfuri (BRM), licitaţie publică cu strigare pentru închirierea unor sectoare de cale ferată din 32 secţii CF, care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile. „Închirierea secţiilor de cale ferată, care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile, reprezintă unul dintre angajamentele asumate în faţa organismelor internaţionale. Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de patru ani, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mare“, se precizează în comunicatul oficial al CFR.

Secţiile neinteroperabile aflate pe raza Sucursalei Regionale CF Timişoara ce vor fi scoase la mezat sunt Caransebeş – Băuţari, Haţeg – Subcetate; Oraviţa – Anina; Nădab – Grăniceri; Timişoara Nord – Jimbolia; Timişoara Nord – Timişoara Vest. Operatorii economici, desemnaţi câştigători, sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative.

Aşadar, din nou, cu toate eforturile depuse de societatea civilă şi unele autorităţi, compania se încăpăţânează pentru a cincea oară, să scape de un etalon tehnic şi turistic al zonei.

FR