Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Acestea sunt doar câteva din cele mai recente detalii ale peisajului care se conturează în zona celor şase străzi care sunt, astăzi, în lucru!

Peisajul celor şase străzi din cartierul reşiţean Lunca Pomostului se reconturează pe zi ce trece, modernizarea spunându-şi cuvântul. Şi aşa cum ne asigura administraţia locală, este vorba despre lucrări serioase, nu superficiale, care vor asigura o garanţie că peisajul se va menţine multă vreme de acum înainte.

Perspectivele străzii Bielefeld, care va deveni pietonală, includ şi construirea de parcări în locul garajelor din spatele Blocului Fetelor, lucru despre care aţi mai putut citi în Jurnal CS. În zonă va apărea şi o generoasă alee de legătură între străzile Bielefeld şi Nicolae Bălcescu, ambele flancând, pe Bulevardul A.I. Cuza, Blocul Fetelor.

Despre ultimele detalii ale proiectului ne-a vorbit primarul Ioan Popa: „Alt proiect pe care l-am avut a fost aprobarea documentaţiei şi avizarea lucrărilor de intervenţie pentru legătură rutieră între străzile Nicolae Bălcescu şi Bielefeld, şi am să vă explic ce presupune asta. În spatele Blocului Fetelor, cum îl ştiu reşiţenii, erau câteva baterii de garaje. Urmează să demolăm cele 16 garaje şi nu a fost nevoie să expropriem, pentru că practic ne-am înţeles cu toţi proprietarii de garaje, ei vor fi despăgubiţi, au fost făcute evaluări. Iar pe locul celor 16 garaje se vor face 27 de locuri de parcare şi o alee extrem de generoasă care va face legătură între cele două străzi, Bălcescu şi Bielefeld“.

Amintim faptul că pietonalul Bielefeld este doar un tronson într-o iniţiativă mai amplă, care va porni din Moroasa şi va curge până dincolo de Bârzava. Vor fi refăcute scările care pornesc din zona Fluturelu, ce coboară pe lângă «Traian Lalescu» până pe Bulevardul A.I. Cuza, urmând ca plimbarea pietonilor să nu fie prea afectată de trecerea semaforizată. Iar materialele folosite acolo vor placa şi pietonalul Bielefeld, care va trece peste Bulevardul Revoluţia din Decembrie cu o nouă trecere ridicată la nivelul trotuarului, după care plimbarea va putea continua cu un pod pietonal, până dincolo de Bârzava, făcând astfel legătura cu promenada prevăzută din zona complexului comercial în care se regăsesc, în ordine, Penny, Kaufland şi Lidl. Iar viziunea include şi demolarea clădirilor care încă flanchează malul Bârzavei în zona Penny.

JCS-Antoniu Mocanu