Caraş-Severin, Romania


ORAVIŢA – Zvonurile care circulau cu privire la închiderea periodică a locului de agrement din Oraviţa au fost infirmate.

Direcţia de Sănătate Publică judeţeană a prezentat miercuri rezultatele oficiale ale analizelor efectuate la ştrandul termal din Oraviţa, după ce, în repetate rânduri, au existat voci care spuneau că închiderea temporară a acestuia este legată de o eventuală radioactivitate.

„Am fost contactaţi în mai multe rânduri şi, pentru că e vorba despre un risc al sănătăţii publice, am efectuat demersurile necesare. Ne-am deplasat la ştrandul care era închis la momentul respectiv de către administrator, pentru lucrări de modernizare. Potrivit buletinului de analiză, din punct de vedere radiologic s-au încadrat întotdeauna în grad de potabilitate, darmite de îmbăiere. Din punct de vedere chimico-fizic şi bacteriologic, o singură probă efectuată în perioada în care ştrandul era închis a avut depăşiri, dar problema s-a remediat“, a precizat dr. Dragoş Luca, directorul DSP, în cadrul unei şedinţe conduse de către prefectul judeţului, Silviu Hurduzeu.

Întrebat de reprezentatul Guvernului în teritoriu dacă apa termală din bazine are calităţi terapeutice, şeful DSP a precizat că această clasificare ţine direct de Ministerul Sănătăţii şi că un buletin de atestare în acest sens ar fi fost emis în anul 2013.

Flavius Rotariu