Quantcast
Staţiunea de pe Valea Cernei, prioritate pentru ministrul Economiei - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta a declarat recent, Virgil Popescu, cu prilejul finalizării Strategiei pentru Turism, în acest context el anunţând că va fi lansat proiectul Ruta Cultural-Turistică „Pe Urmele lui Hercules“.

Realizat graţie unei documentaţii susţinute de Dorin Bălteanu, care a fost înaintată Ministerului Economiei şi Turismului de către Primăria Băile Herculane, acest nou produs turistic este primul dezvoltat pe plan național, care a beneficiat de recunoașterea ministerului, la sfârşitul lunii august.

Între timp, o echipă de filmare profesionistă împreună cu specialişti din cadrul ministerului au realizat un video-clip de promovare, de 11,39 minute, acesta fiind postat duminică pe pagina de Facebook a ministrului Virgil Popescu: „Pas cu pas, «Pe urmele lui Hercules»! O călătorie în timp. Așa poate fi descrisă Ruta Cultural Turistică «Pe Urmele lui Hercules», explică ministrul. Locurile sacre, care stau la baza legendei eroului din mitologia greacă, sunt chiar aici, aproape, în județele Mehedinți, Gorj și Caraș-Severin. Acestea relatează, așa cum spune și Mircea Eliade, «un eveniment care a avut loc în timpul primordial, în timpul fabulos al începuturilor». Ruta Cultural Turistică «Pe urmele lui Hercules» este un nou produs turistic, foarte drag mie! Mai exact, este primul dezvoltat pe plan național, care beneficiază de recunoașterea acordată de minister. Acesta are un scop clar: promovarea obiectivelor culturale și istorice din cele trei județe, care spun povestea legendarului erou! Băile Herculane, spre exemplu, o stațiune prioritară pentru mine, care trebuie și, cu siguranță, va deveni emblemă a turismului din țara noastră! Însă, mai sunt multe altele pe care le puteți descoperi (n.r. în filmuleţul de prezentare). Așa că vă invit să porniți la drum și, pas cu pas, să trăiți experiențe, pe care doar România autentică le poate oferi. «Pe urmele lui Hercules» vă poate purta, astfel, în tărâmuri fascinante! Statui megalitice, basorelieful sculptat în stânca muntelui, care îl reprezintă pe eroul Hercule, alias Iovan Iorgovan, băile termale care îi poartă numele, formațiuni carstice monumentale, asociate de credința populară luptei dintre acesta și hidra, dar și balade și cântece populare care îi sunt dedicate. Toate vă așteaptă să le descoperiți!“.

Popescu a spus că nici lui nu i-a venit să creadă câte se pot descoperi pe această rută, când a văzut filmuleţul, şi cu atât mai multe de arătat oamenilor, în special turiştilor străini, de aceea trebuie să devină o emblemă pentru turismul românesc: „Staţiunea Băile Herculane este o prioritate pentru mine! Ea trebuie să devină emblemă a turismului românesc şi, cu siguranţă, va deveni! În exerciţiul bugetar umător există 1 miliard de euro destinat reabilitării turismului, structurilor şi reţelelor turistice. Şi vom face destinaţii turistice în România, în aşa fel încât turiştii străini să vină cu plăcere, iar românii să îşi redescopere ţara. Cu adevărat, avem ce vedea în România“.

JCS-Alexandra Gorghiu

https://www.facebook.com/VirgilDPopescu/videos/973493636508043/